Continu support

Tech Bakery heeft ruim tien jaar ervaring in het digitaal transformeren van (zorg)organisaties. De ervaring leert dat er na zo’n ingrijpende verandering nog veel behoefte is aan begeleiding. Een eenmalige training is vaak niet voldoende voor eindgebruikers om écht goed met de nieuwe tools om te gaan. Veranderingen volgen elkaar in zo’n rap tempo op, dat dit eigenlijk continu is. Denk hierbij aan updates en features. Dit proces vraagt om de juiste ondersteuning vanuit een specialist. Wij begeleiden zorgorganisaties daarom graag middels onze Continu Support formule.

Service abonnementen

Continu Support van Tech Bakery bestaat uit een aantal elementen gericht op de continue ondersteuning van eindgebruikers en de hele organisatie. Veel van onze klanten hebben een (maandelijks) ondersteuningsabonnement. Deze kan bestaan uit:


1. Servicedesk

Toegang tot de servicesdesk en 1ste, 2de of 3de lijns support. Dit kan telefonisch, via email, of middels een gepersonaliseerd en ingericht portal.

2. Onsite Support

Ondersteuning op locatie. Hier is vooral behoefte aan na een transformatie of migratie. Eindgebruikers kunnen zo goed bij de hand worden meegenomen.

3. Proactief Support

Dagelijks komen er upgrades van diverse tools. Wij geven de veranderingen en voordelen aan en laten proactief zien hoe deze ingezet kunnen worden voor jouw organisatie. We organiseren regelmatig kennis- en inspiratiesessies op locatie.

4. Servicemanager

Met je eigen Servicemanager tot je beschikking houden we regelmatig contact met elkaar.