Nationale Offline dag 2023

Door - Nandi
10.05.23 09:00 AM

Nationale Offline dag 2023


Het is vandaag ‘Nationale Offline Dag’. Vandaag is het de bedoeling dat we allemaal 24 uur lang onze telefoon, e-mail, WhatsApp, Linkedin en andere online media links laten liggen. Wellicht kunnen we alvast stellen dat, dat niet is gelukt... anders zou je dit niet lezen, toch? 
 
Dit is ook een behoorlijke uitdaging vandaag de dag. Het online en het offline leven is ondertussen zo met elkaar verweven. Je wordt wakker met je telefoon, die fungeert als wekker, ochtendkrant en radio in een. Wanneer je vervolgens op je werkplek aankomt is de kans groot dat je ook hier internet nodig hebt om je werk te doen. 
 
Continu online zijn zorgt voor veel digitale prikkels en afleiding. We weten allemaal dat het uren turen naar een scherm slecht voor je ogen is. Probeer vandaag, of over het algemeen eens wat minder achter een beeldscherm te zitten. Dit is voor veel mensen makkelijker gezegd dan gedaan, want wat als je wel moet, bijvoorbeeld voor je werk? Dat beeldscherm heb je dan echt nodig. Maar wil je wel de berichtjes, pop-ups en digitale prikkels verminderen terwijl je doorwerkt aan je documenten? @Google heeft de oplossing! 
 
Wist je dat Google het mogelijk maakt om offline te werken? Dat komt vandaag natuurlijk extra goed uit.  Als je geen verbinding met internet hebt, kun je nog steeds bestanden bekijken en bewerken, waaronder: 

  • Google-documenten 

  • Google Spreadsheets 

  • Google Presentaties


Offline werken Google Docs


Hiervoor moet je wel eerst even de instelling aanpassen (daar zal je dan wel weer even voor online moeten gaan). Open een nieuw Google Doc en navigeer naar Bestand. Vink hier de optie Offline beschikbaar maken aan.  

 
De wijzigingen die je offline in een document maakt worden enkel lokaal opgeslagen op je apparaat en zijn dus niet direct zichtbaar voor andere deelnemers. Wanneer je weer online bent, morgen dus, worden de wijzigingen automatisch gesynchroniseerd zolang je het document open laat staan!  
 
Let op: deze optie is niet beschikbaar in elke browser. Offline Google Docs-bestanden worden enkel ondersteund door Google #Chrome (uiteraard) en Microsoft Edge. 

 

Nandi