:

Wat is digitale transformatie in de zorg?

De maatschappelijke druk op zorgorganisaties is enorm door vergrijzing, administratieve lastendruk en gebrek aan zorgpersoneel. De zorg moet efficiënter en beter worden ingericht. Digitale transformatie in de zorg gaat over meer dan slechts het inzetten van nieuwe technologie en IT-oplossingen. De focus moet liggen op het creëren van een toekomstbestendige zorgorganisatie waarbij werkprocessen van zorgmedewerkers structureel veranderen. Onderstaand vind je een aantal van de belangrijkste pijlers van digitale transformatie binnen de zorgsector. Heb je een vraag omtrent een andere onderwerp? Neem gerust contact met ons op!

NTA 7516

Veilig e-mailen in de zorg

Meer lezen

Google Workspace

Google Workspace in de zorg

Meer lezen

Microsoft 365

Microsoft 365 in de zorg

Meer lezen

Videobellen

Videobellen in de zorg

Meer lezen

NTA 7516

Veilig e-mailen in de zorg

Meer lezen

Google Workspace

Google Workspace in de zorg

Meer lezen

Microsoft 365

Microsoft 365 in de zorg

Meer lezen

Digitaal ondertekenen

Minder complexe administratie

Meer lezen

EPD'S - ECD'S

 Elektronische Cliënten Dossiers en Elektronische Patiënten Dossiers

Meer lezen

Single Sign On

In één keer veilig inloggen


Meer lezen

2 Factor Authenticatie

Voldoen aan de NEN 7510 


Meer lezen

Digitaal ondertekenen

Minder complexe administratie

Meer lezen

Single Sign On

In één keer veilig inloggen

Meer lezen

2 Factor Authenticatie

Voldoen aan de NEN 7510

Meer lezen

Digitale transformatie voor jouw organisatie?

We hebben al vele zorgorganisaties mogen begeleiden tijdens hun digitale transformatie. Hierbij is er geen 'one size fits all', iedere zorgorganisatie is anders en heeft haar eigen wensen en eisen. We geven niet alleen advies op maat, maar ondersteunen ook bij de ontwikkeling en implementatie van de oplossingen.

Klantverhalen

De technische factor

Digitale technologie is in onze samenleving niet meer weg te denken. Er valt nog veel te verbeteren aan de kwaliteit en efficiency van de aan de cliënt geboden zorg. Het succesvol inzetten van technologie binnen de zorg draagt hier aan bij en vraagt als vanzelfsprekend om de juiste verbinding tussen zorg en ICT. Het technische aspect is echter slechts een kleine factor. Het is belangrijk te kijken naar de wensen, en dan te kijken welke technologie hier bij aansluit. Oftewel: Eerst doel, dan technologie. 


De menselijke factor

Nieuwe zorgtechnologieën leveren niet het gewenste resultaat op zonder een correcte aanpak van organisatieverandering, en dat start bij de medewerkers. De mens is misschien wel de belangrijkste factor in de digitale transformatie. Om de transformatie te laten slagen moeten je medewerkers anders gaan werken en denken. Het is belangrijk om een inventarisatie te maken van de problemen, wensen en behoeften van medewerkers en klanten alvorens verder aan de slag te gaan. 


De organisatie

Pas wanneer je medewerkers het belang van verandering inzien en er positief over zijn, is er voldoende draagvlak. Op dit moment kun je gaan nadenken over andere aspecten van de digitale transformatie. Denk hierbij aan een realistische organisatorisch planning, een beschikbaar budget en de benodigde training en ondersteuning. De veranderingen volgen elkaar in rap tempo op en stellen nieuwe eisen aan hoe er gewerkt wordt. Zorgmedewerkers opleiden en de juiste nieuwe vaardigheden leren is cruciaal. 


Google Workspace

Veel zorgorganisaties gebruiken verschillende gegevens uit verschillende bronnen en vakgebieden. Dit maakt het lastig om een duidelijk overzicht en inzicht te creëren. Met het Google Cloud Platform wordt een flink slag gemaakt richting IT modernisatie binnen de zorg. Zowel de zorg als de bedrijfsvoering kan verbeterd worden door middel van het Google Cloud Platform.

Google Workspace in de zorg

Microsoft Office 365

Veel zorginstellingen zijn op zoek naar nieuwe technologie waardoor de samenwerking binnen de organisatie beter verloopt. Wanneer de samenwerking soepeler verloopt, komt er meer tijd vrij voor het verlenen van zorg. In de zorgsector wordt mede hierom steeds vaker gewerkt met Microsoft 365. Microsoft 365 biedt een complete en zeer eenvoudige online werkplek voor mobiele- en kantoormedewerkers bij zorginstellingen.
Office 365 in de zorg

Proeverij

Er zijn veel softwarepakketten op de markt. Twee oplossingen steken met kop en schouders boven de concurrentie uit; Google Workspace en Office 365 van Microsoft. Beide pakketten werken op abonnementsbasis en zijn zeer geschikt voor zorgorganisaties. Zowel G Suite als Office 365 beschikken over vele productiviteits-tools waaronder voor administratie en samenwerking. Het is van belang om daadwerkelijk in praktijk aan de slag te gaan met beide softwarepakketten om erachter te komen welke het best bij jouw organisatie past. Wij organiseren voor onze klanten speciale sessies om te achterhalen welk pakket het meest geschikt is.