:
 • Google Workspace in de zorg

  Google Workspace (voorheen bekend als G Suite en Google Apps)  is een pakket webapplicaties gemaakt door Google. Google Workspace is bij uitstek geschikt voor zorgorganisaties doordat alle patiëntenzorg kan worden gestroomlijnd en het gehele zorgteam waar dan ook van dezelfde informatie kan worden voorzien.  
  Vrijblijvende demo

Google Workspace

Stroomlijn je werkzaamheden door over te stappen 
​naar de cloud en werk papierloos

 • Met de mobiele apps voor zowel Android als iOS heb je vanaf elk apparaat toegang tot gegevens en kun je deze gemakkelijk updaten.
 •  Medewerkers zien de gegevens in realtime en kunnen deze meteen met het zorgteam of met de patiënt bespreken
 • Bewaar (patiënt)gegevens in Google Documenten, Spreadsheets of andere bestanden die zijn opgeslagen in Google Drive

Download Google Meet handleiding

De coronacrisis vraagt om aanvullende manieren van communicatie, zowel voor zorgverleners als voor hun cliënten. Met Google Meet kunnen zorgorganisaties snel aan de slag en overal contact houden met hun team. Tegelijkertijd wordt voor cliënten de mogelijkheid gecreëerd om contact te houden met hun verzorgers en niet in de laatste plaats; contact te houden met familie en vrienden.


Leer meer over hoe Google Meet gebruikt kan worden binnen je organisatie. Deze handleiding zet alle stappen op een rijtje en is via onderstaande knop gratis te downloaden.

Download gratis handleiding

Google Meet in de gezondheidszorg

 • Van digitale doktersbezoeken tot virtuele vergaderingen met het zorgteam: gebruik Google om op een veilige manier contact te houden.
 • Gebruik scherm delen voor het delen van documenten of medisch beeldmateriaal ter ondersteuning van het gesprek.
 • Schakel live ondertiteling in, mogelijk gemaakt door de spraakherkenningstechnologie van Google, zodat iedereen het gesprek kan volgen.
 • Thuiswerken en toch samenweken, lees hier de blog.

Continuïteit van de zorgverlening

Alle mensen die bij GGZ inGeest in het primaire proces werken doen dat volledig in de Google Cloud. Het gebruikersgemak, de kostenbesparing en de continuïteit van de zorgverlening is er op vooruit gegaan. Er wordt nu veel vaker online gecommuniceerd met patiënten en cliënten, er worden online behandelingen gegeven en zorgverleners weten elkaar inmiddels ook online te vinden!

Download klantverhaal

Google Meet handleiding

Workspace bij ZZG Zorggroep

Chrome OS in de zorg

Gratis vrijblijvende demo

In een persoonlijke demo laten we graag zien wat Google Workspace voor jouw zorgorganisatie kan betekenen.  Vraag via het formulier geheel  vrijblijvend een persoonlijke demo aan. We nemen daarna zo spoedig mogelijk contact met je op.

Google Gmail in de zorg

Google Gmail in de zorg

Gmail worden door honderden miljoenen mensen wereldwijd gebruikt. Veel zorgorganisaties gebruiken de e-mailservice, daar Gmail een aantal zeer goede beveiligingsfuncties biedt. Daarnaast is het gebruik van Gmail relatief goedkoop en wordt de gebruiksvriendelijkheid als een groot pluspunt ervaren. Daarnaast profiteren organisaties van de gratis tweefactorautenticatie (2FA) van Google. 

Google Meet in de zorg

Google Meet in de zorg

Google Meet is de videobelapplicatie uit het Google Workspace pakket. Met behulp van Meet kunnen zorgmedewerkers gemakkelijk met elkaar videobellen waar en wanneer dan ook, vanaf ieder apparaat. Aan iedere afspraak in de Google Agenda wordt automatisch een Google Meet link toegevoegd, waardoor vergaderingen met één druk op de knop virtueel kunnen worden bijgewoond. 

Google Drive in de zorg

Google Drive in de zorg

Door als zorgorganisatie met Google Drive te werken creëer je een verzamelplaats voor informatie over belangrijke updates en documenten. Al je interne communicatie, mededelingen, beleidsupdates en trainingsmaterialen kunnen verplaats worden naar de Google Drive. Google Drive maakt gebruik van Gedeelde Drives, die je bijvoorbeeld naar afdeling in kunt richten. 

Google Agenda in de zorg

Google Agenda in de zorg
Google Calender, oftewel de Google Agenda is speciaal ontworpen om online in teams samen te werken. Je kunt makkelijk afspraken plannen door de beschikbaarheid van je collega's te controleren en/of hun agenda's in één overzicht weer te geven. Google Agenda beschikt daarnaast over herinneringen, vergaderruimtes, migratie- en synchronisatiemogelijkheden. 

Google Chat in de zorg

Google Chat in de zorg
Van privéchats tot groepsgesprekken: via Google Chat kunnen teams en zorgorganisaties overal gemakkelijk en efficiënt samenwerken. Maak beveiligd verbinding met de mensen met wie je werkt en til groepswerk naar een hoger niveau met gedeelde chats, bestanden en taken. Binnen de Google Chat omgeving kun je gemakkelijk zoeken door middel van filters. 

Google Sheets in de zorg

Google Sheets in de zorg
Google Spreadsheets kan gebruikt worden om de transparantie en productiviteit in zorgorganisaties te verhogen. Denk hierbij aan factoren als kamerbezettingen, wachttijden van patiënten en bezetting van het personeel, welke allen kunnen worden bijgehouden in Google Sheets.

Google Documenten in de zorg

Google Documenten in de zorg
Men kan samenwerken in een document en eerdere versies worden voor onbepaalde tijd bewaard inclusief revisiegeschiedenis. Je bepaalt zelf wie toegang heeft tot welke documenten. Zelfs wanneer je offline bent kan er in documenten gewerkt worden en worden deze automatisch opgeslagen. 

Google Presentaties in de zorg

Google Presentaties in de zorg
Met Google Presentaties kun je overal presentaties maken, bewerken, presenteren en er samen met anderen aan werken. Werk samen met collega's, je hele zorgteam of verschillende zorginstellingen. Je bepaalt zelf wie je presentaties mag zien of bewerken. Binnen Google Presentaties kun je zelf dia's ontwerpen of gebruik maken van templates.

Google Keep in de zorg

Google Presentaties in de zorg

Houd overzicht, leg moeiteloos inspiratie en taken vast, werk met andere zorgmedewerkers samen aan notities en stel herinneringen in om op schema te blijven. Alles wordt op al je apparaten gesynchroniseerd, zodat belangrijke informatie altijd binnen handbereik is.

Google Formulieren in de zorg

Google Formulieren in de zorg
Google Formulieren kan zowel intern- als extern gebruikt worden. Zo kan er een medewerkerstevredenheidsonderzoek worden gepubliceerd of kunnen patiënten hun intakegegevens invullen via een online enquêten van Google Formulieren. Er is keuze uit meerdere vraagtypen, en waarden kunnen gemakkelijk worden aangepast. 

Google Sites in de zorg

Google Sites in de zorg

Maak gezamenlijk interessante kwaliteitssites voor uw team, project of evenement. Deze sites zien er op elk apparaat goed uit, van desktops tot smartphones, en dat allemaal zonder dat u moet leren ontwerpen of programmeren. Met Google Sites kan je op een eenvoudige manier het werk van je team presenteren en gemakkelijk toegang bieden tot alle content uit Google Workspace

Google Cloud Search in de zorg

Google Cloud Search in de zorg
Gebruik de kracht van Google om de content van je gehele organisatie te doorzoeken. Van Gmail en Drive tot Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Agenda en meer: Google Cloud Search beantwoordt vragen en biedt relevante suggesties om je te ondersteunen bij je werk. Dit scheelt tijd, die zorgverleners zo overhouden voor de zorg.