Continuïteit van de zorgverlening, ook tijdens de coronaperiode

GGZ inGeest werkte met een verouderd IT landschap. Het was onder andere de hoogste tijd voor een nieuw werkplekconcept en nieuwe datacenters. En dat is gelukt! Er wordt nu veel vaker online gecommuniceerd met patiënten en cliënten, er worden online behandelingen gegeven en zorgverleners weten elkaar inmiddels ook online te vinden!

Download Klantverhaal

Uitdaging

Het bestaande IT landschap was verouderd. Er werd gebruik gemaakt van meerdere datacenters en netwerken. Ook was er veel ballast meegekomen van servers en software die niet langer meer ondersteund werden. 

Oplossing

Er werden meerdere Cloud based Managed Services ingericht op het Amazon AWS platform en de keuze voor Google Workspace werd gemaakt. Door COVID moesten trainingen online worden gegeven, een alternatief dat achteraf de cruciale adoptie binnen GGZ inGeest ten goede is gekomen.

Resultaat

Alle mensen die bij GGZ inGeest in het primaire proces werken doen dat volledig in de Google Cloud. Het gebruikersgemak, de kostenbesparing en de continuïteit van de zorgverlening is er op vooruit gegaan.