Chrome Enterprise

Chrome Enterprise maakt het mogelijk om als IT-beheerder van een organisatie zakelijke functies te implementeren voor Chrome-gebruikers op verschillende apparaten. Dankzij het online beheerdersconsole kan je een groep apparaten- en/of gebruikers centraal beheren, configureren en bijhouden. Google Chrome Enterprise bestaat uit drie onderdelen: de Chrome browser, Chrome OS en Chrome-devices.

Maak een afspraak met een van onze consultants

In een persoonlijk gesprek of een demo laten we graag zien wat Google Workspace voor jouw organisatie kan betekenen. 

Chrome OS

Chrome OS is een besturingssysteem dat is ontwikkeld door Google. Chrome OS is gebaseerd op de Chrome browser en onderscheidt zich van andere besturingssystemen doordat het volledig online draait. Je werkt via het internet, slaat alles op in de Cloud en hebt toegang tot alle benodigde tools. Chrome OS is een licht en veilig besturingsysteem met automatische beveiligingsupdates en vergemakkelijkt het apparaat-beheer van je organisatie.

Goed beveiligd

Met Chrome OS zijn gebruikers beter beschermd tegen schadelijke aanvallen. Chrome OS werkt met verschillende applicatie-ecosystemen om na te gaan of apps betrouwbaar zijn, en biedt jouw IT-team zo belangrijke controlemiddelen.

Makkelijk te beheren

Met de Google Admin-console heeft jouw IT-afdeling volledige controle, ook op afstand. Vanuit Google is er al goed onderzocht welke standaardinstellingen handig zijn voor organisaties.

Gebruiksvriendelijk en efficiënt 

Het betrouwbare Chrome OS is gebruiksvriendelijk en altijd actueel dankzij regelmatige updates op de achtergrond. De helpdesk hoeft dus minder vaak te worden ingeschakeld.

Tevreden medewerkers

Chrome OS is een omgeving die voor veel eindgebruikers vertrouwd voelt en die makkelijk te integreren is in de bestaande infrastructuur, zodat alles soepel blijft draaien.De Chrome browser

Miljoenen mensen gebruiken de Google Chrome browser dagelijks. Google heeft anno 2021 een marktaandeel van 70% op de 'webbrowsermarkt'. De Chrome browser zorgt voor een vertrouwde en consistente ervaging op verschillende apparaten en biedt ingebouwde bescherming, centraal beheer en bedrijfsbrede controle voor IT-beheerders. 

De zakelijke voordelen van het gebruik van Google Chrome Enterprise

Een toenemend aantal organisaties is druk bezig met (de volgende stappen van) de digitale transformatie om zo hun manier van werken beter af te stemmen op de nieuwste digitale trends. Het verhogen van de productiviteit is hierbij belangrijk, evenals het veilig houden van alle gegevens. Er zijn steeds meer cloud oplossing verkrijgbaar, maar er is er slechts één die wordt ondersteund door de wereldleider in digitale technologie - Google. We laten graag zien wat dit kan betekenen voor jouw organisatie.

Chromebooks

Een Chromebook is een laptop die draait op Chrome OS. Een Chromebook is zeer eenvoudig en veilig in gebruik en stelt medewerkers in staat om vanaf verschillende locaties, zowel online als offline de benodigde informatie en applicaties te raadplegen. 


Op een Chromebook installeer je programma's niet zoals op andere laptops. Je gebruikt internetapplicaties uit de Chrome Web Store. Doorgaans gebruikt kantoorpersoneel de computer om e-mails te checken, wat op te zoeken, documenten te creëren, dossier te raadplegen en te videobellen. Over het algemeen hebben medewerkers meer dan genoeg aan een Chromebook.