:
Adoptie van nieuwe technologie

Adoptie van nieuwe technologie

Met een digitale werkplek kan je hele organisatie altijd en overal samenwerken. De digitale werkplek brengt alle informatie, processen, applicaties en tools samen op een centrale plek. Denk hierbij aan het 'werken in de cloud', maar ook aan de verschillende producten die je hiervoor nodig kan hebben.

Gebruikersadoptie - de medewerkers centraal

De manier waarop organisaties werken is de afgelopen jaren drastisch veranderd. Dit komt doordat zowel medewerkers als organisaties andere behoeften en verwachtingen hebben. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op en medewerkers werken steeds vaker vanaf verschillende locaties. Dit vraagt om een verandering in de manier waarop er gewerkt wordt. Werkprocessen moeten op de schop en de mate van flexibiliteit wordt steeds belangrijker.

Om optimaal te kunnen presteren is een nieuwe en veilige manier van werken nodig. De digitale transformatie van een organisatie faciliteert nieuwe, effectieve manieren van samenwerken en communiceren. Een digitale werkplek brengt alle informatie, processen, applicaties en tools samen op een centrale plek en is toegankelijk vanaf ieder apparaat. De tijd van de oude standaard desktop op kantoor is voorbij en apparaten als laptops, tablets en smartphones spelen een belangrijke rol in de dagelijkse werkzaamheden- en processen van organisaties. 


Gebruikersadoptie, werkplek

De digitale zorgwerkplek

We hebben al vele zorgorganisaties mogen begeleiden tijdens hun digitale transformatie. Hierbij is er geen 'one size fits all', iedere zorgorganisatie is anders en heeft haar eigen wensen en eisen. We geven niet alleen advies op maat, maar ondersteunen ook bij de ontwikkeling en implementatie van de oplossingen.

Prosci gecertificeerd 

Prosci gecertificeerd

De Prosci-methode voor succesvol verandermanagement

Nieuwe technologieën leveren niet het gewenste resultaat op zonder een correcte aanpak van organisatieverandering, en dat start bij de medewerkers. De mens is misschien wel de belangrijkste factor in de digitale transformatie. Om de transformatie te laten slagen zullen medewerkers anders moeten gaan werken en denken.


Een implementatie van een nieuwe digitale werkomgeving, de introductie van nieuwe processen of het doorvoeren van een organisatiewijziging. Het succes van dit soort trajecten is afhankelijk van de gebruikersadoptie. Door middel van de Prosci methode wordt verandering op een gestructureerde manier aangepakt. 


Alle consultants bij Tech Bakery hebben de benodigde trainingen en opleidingen gedaan rondom Change Management en Adoptie (PROSCI). De focus binnen veel van onze  projecten ligt dan ook veelal op Communication en Collaboration om zo op de gewenste manier tot organisatieverandering te komen. 


Er wordt onder andere gebruik gemaakt van het veelgebruikte ADKAR-model om zo o.a. drempels en individuele weerstand weg te nemen.

Inrichting van de digitale werkplek

De mogelijkheden van de cloud staan centraal bij de digitale werkplek. Zonder cloud, geen digitale werkplek. Door in de cloud te werken is het mogelijk om alle bedrijfsdata en applicaties te raadplegen vanaf iedere gewenste locatie en vanaf ieder apparaat. Daarnaast zijn er nog een aantal andere aspecten die van belang zijn bij de inrichting van de digitale werkplek:


Intranet

Goede interne samenwerking en communicatie zijn belangrijke voorwaarden voor een digitale werkomgeving. Veel organisaties vertrouwen daarvoor op hun intranet. Dat maakt het intranet het ideale startpunt voor de reis naar een digitale werkomgeving. 
Optimaliseren van samenwerking en productiviteit

Efficiënt samenwerken, en het eenvoudig uitwisselen van informatie, zowel intern als met andere organisaties is cruciaal voor het functioneren van je organisatie. Door medewerkers met gebruiksvriendelijke technologie te ondersteunen  én ze goed te laten trainen met de nieuwe mogelijkheden zorg je ervoor dat de productiviteit van de interne organisatie omhoog gaat. 

Identity en Acces Management

De juiste medewerkers voorzien van de juiste gegevens en applicaties is een steeds grotere uitdaging voor IT-afdelingen. Met Identity & Acces Management Tools (IAM) kunnen IT-managers en/of functioneel beheerders bepalen welke eindgebruikers toegang hebben tot welke data en tools. Oplossingen als SSO en 2FA dragen bij aan de veiligheid en het beheer van de vele online werkprocessen waar organisaties vandaag de dag mee te maken hebben.

Adoptie

Nieuwe technologieën leveren niet het gewenste resultaat op zonder een correcte aanpak van organisatieverandering, en dat start bij de medewerkers. De mens is misschien wel de belangrijkste factor in de digitale transformatie.