• Microsoft 365 in de zorg

      Microsoft 365 is zeer geschikt voor zorgorganisaties en biedt een complete online werkplek voor zorgmedewerkers en zorginstellingen. Veel zorginstellingen zijn op zoek naar nieuwe technologie waardoor de samenwerking binnen de organisatie beter verloopt. Wanneer de samenwerking soepeler verloopt, komt er meer tijd vrij voor het verlenen van zorg. In de zorgsector wordt mede hierom steeds vaker gewerkt met Microsoft 365.

Microsoft 365

Microsoft Teams in de zorg

Microsoft Teams voor zorginstellingen

Microsoft Teams wordt vaak gezien als de tool waarmee je kunt videobellen en chatten. Maar Teams is veel meer dan dat. Microsoft Teams kan je zien als een paraplu die veel applicaties bijeen brengt. Denk hierbij aan SharePoint om bestanden te delen, Chat, Videobellen, OneNote, Planner en Online Formulieren. Dit zorgt ervoor dat je niet meer hoeft te schakelen tussen verschillende apps, maar bijna al je werk in Teams kunt uitvoeren.

Deze samenwerkingsverbanden organiseer je door een team binnen Microsoft Teams aan te maken. Wij zien dat dit binnen de zorg veel wordt ingezet binnen woongroepen, projecten, locaties, afdelingen en (locatie overstijgende) functiegroepen.

Beveiliging Microsoft 365

Binnen Microsoft 365 zijn er veel beveiligings functionaliteiten beschikbaar. Hieronder benoemen we de belangrijkste functionaliteiten voor de zorg. 

Tweefactorauthenticatie (2FA / MFA)
Naast je wachtwoord dien je een tweede authenticatie stap toe te voegen aan jouw account. Zo zorg je ervoor dat wanneer jouw wachtwoord in verkeerde handen komt, deze niet kan worden gebruikt. Dit omdat er nog een authenticatie uitgevoerd dient te worden. Deze extra authenticatie stap kan uitgevoerd worden via een app op je telefoon, een code die je ontvangt per sms of je kan een zogeheten security key (USB Stick) gebruiken. 
Veilig e-mailen
NTA 7516 in de zorgsector
Veilig mailen is binnen de zorg extra belangrijk. Mail jij over of met cliënten of patiënten, dan dien je als zorgorganisatie te voldoen aan de NEN7516. Tech Bakery kan precies vertellen hoe je hieraan kunt voldoen, en welke partner je daarvoor nodig hebt. Dit is namelijk niet iets dat standaard wordt afgevangen binnen Office 365. 
Beheer mobiele apparaten
Binnen veel zorgorganisaties zijn er tablets en telefoons uitgegeven aan werknemers of gebruiken werknemers hun privé apparaten om hun zakelijke mail of agenda in te zien.
Je wilt ervoor zorgen dat deze apparaten door de ICT afdeling kunnen worden beheert. Als zorgorganisatie kan je een extra beveiliging toevoegen door middel van een pincode, vingerafdruk of gezichtsscan alvorens werknemers zakelijke data in mogen zien. 
Dit zorgt ervoor dat wanneer er een apparaat wordt gestolen of verloren, een derde geen inzicht krijgt in zakelijke data. 

Microsoft outlook

Microsoft outlook in de zorg

Microsoft Outlook is een programma dat onderdeel is van het pakket Microsoft Office voor Windows. Het is een personal information manager en e-mailclient. Nederlandse zorginstellingen en ziekenhuizen communiceren steeds vaker digitaal met hun patiënten of cliënten. Een groot gedeelte van de Nederlandse zorginstellingen gebruikt Exchange (Online) en Outlook (Mobile) als e-mailoplossing, hier wel een extra add on voor nodig om te voldoen aan de juiste veiligheidseisen voor de zorg. 

Microsoft Teams

Microsoft teams in de zorg

Medische professionals streven ernaar om de best mogelijke zorg te bieden. Met Microsoft Teams kun je gemakkelijk en veilig samenwerken en communiceren. Microsoft Teams creëert een naadloze virtuele ervaring voor patiënten en zorgaanbieders. Zo kan Teams ook worden ingezet voor virtuele doktersbezoeken. 

Microsoft Onedrive

Microsoft Onedrive in de zorg

OneDrive is de tool binnen Microsoft voor het opslaan van jouw eigen persoonlijke documenten. Geniet van de vrijheid om je bestanden op al jouw apparaten te openen, te bewerken en te delen, waar je ook bent. Mocht er iets gebeuren met je apparaat dan zijn al je documenten alsnog veilig binnen je eigen cloud. Daarnaast kun je documenten en foto's delen met collega's in realtime samen met Office-apps.

Microsoft SharePoint

Microsoft SharePoint in de zog
Veel zorginstellingen geven aan de informatievoorziening op orde te willen hebben. Een Sharepoint portaal biedt de mogelijkheid om eenvoudig informatie te delen naar de hele organisatie of binnen je eigen team. SharePoint bevordert de samenwerking tussen zorgprofessionals en maakt het delen van informatie gemakkelijk. 

Microsoft Word

Microsoft Word in de zorg

Microsoft Word, of meestal alleen Word, is een van de meest gebruikte tekstverwerkers ter wereld. Met Microsoft 365-abonnementen krijg je de volledig geïnstalleerde Office-apps, Word valt hier ook onder. Om met Word te werken heb je natuurlijk geen cloudoplossing nodig. Maar die is wél zinvol als je een betaalbare, efficiënte en het liefst ook mobiele oplossing zoekt voor het samenwerken in zorgteams.

Microsoft Excel

Microsoft Excel in de zorg

Microsoft Outlook is een programma dat onderdeel is van het pakket Microsoft Office voor Windows. Met Microsoft 365-abonnementen krijg je de volledig geïnstalleerde Office-apps, Excel valt hier ook onder. Om met Excel te werken heb je natuurlijk geen cloudoplossing nodig. Maar die is wél zinvol als je een efficiënte en mobiele oplossing zoekt voor het samenwerken in zorgteams. Daarnaast biedt Excel verschillende templates voor de gezondheidszorg. 

Microsoft Powerpoint

Microsoft Powerpoint in de zorg

Microsoft PowerPointis een computerprogramma van Microsoft dat deel uitmaakt van Microsoft Office. Het is een programma waarmee vooral gemakkelijk presentaties gemaakt kunnen worden. Met de 365 cloudversie van Powerpoint kan je vanaf iedere locatie met je zorgcollega's aan een presentatie werken.

Microsoft OneNote

Microsoft OneNote is een digitaal kladblok. Organiseer inhoud in notitieblokken die je kunt verdelen in secties en pagina’s. Navigeren en zoeken is heel gemakkelijk en je vindt je notities altijd terug waar je ze hebt opgeslagen. De dienst rapporteren en notuleren bij een vergadering behoort tot de dagelijkse werkzaamheden waarbij OneNote kan helpen. 

Gratis vrijblijvende demo en advies

​In een persoonlijke demo laten we graag zien wat Google Workspace voor jouw zorgorganisatie kan betekenen. Vraag via het formulier geheel vrijblijvend een persoonlijke demo aan. We nemen daarna zo spoedig mogelijk contact met je op.