Internationale vrouwendag 2021

Door - Nandi
08.03.21 03:27 PM

Maak kennis met de vrouwen bij Tech Bakery

Internationale Vrouwendag 2021: Maak kennis met de vrouwen bij Tech Bakery


Het is vandaag 8 maart 2021, oftewel Internationale Vrouwendag. De IT-sector is jarenlang een mannenwereld geweest. Gelukkig is dit aan het veranderen. Ondanks dat ook bij Tech Bakery de mannen in de meerderheid zijn op de werkvloer, staan onze dames Tamara, Holly, Femke en Nandi hun mannetje wel! Maak kennis met de vrouwelijke Tech Bakers.


Tamara de Man - Financieel Medewerker

Tamara is in maart 2020 het Tech Bakery team komen versterken als financieel medewerker. Na slechts een aantal dagen op kantoor sloeg de corona crisis toe en ging de hele organisatie thuiswerken. Een behoorlijke uitdaging wanneer je net ergens begint en je collega’s en de werkprocessen nog moet leren kennen. 


'Je verwacht niet dat wanneer je net ergens aan de slag gaat je binnen no-time continu thuis zit te werken. Het afgelopen jaar was dan ook een uitdaging met 2 jonge kinderen die merendeels van de tijd thuis zaten in combinatie met mijn nieuwe rol'.


Desondanks heeft Tamara haar functie snel eigen gemaakt en is zij niet meer weg te denken uit het team. Tamara is moeder van twee meiden en maakt in haar vrije tijd graag een ritje op haar motor. 


Holly Armitage - Support Engineer

Holly is bijna 3 jaar geleden het Tech Bakery team komen versterken. Holly werkt op de servicedesk en helpt klanten dagelijks met de meest uiteenlopende technische supportvragen. Holly omschrijft zichzelf als Google expert, klantenservice-guru en grote nerd. 


Holly komt van origine uit Amerika en woont sinds 2009 in Nederland. ‘Technologie is altijd mijn passie geweest. Ik hoop dat door mijn ervaringen en passie te delen dat ook anderen, inclusief vrouwen, zich meer geïnteresseerd raken in de ICT’, aldus Holly.


Femke Kooistra - Cloud Consultant

Femke is in 2019 bij Tech Bakery begonnen als Sales & Project Support. Iets meer dan een jaar geleden heeft zij de stap genomen om meer de technische kant op te gaan en tegelijkertijd (nog) meer met klanten in contact te zijn. Sinds 2020 vervult Femke de rol van Cloud Consultant.


Daarnaast is Femke moeder van een zoon en gaat zij in haar vrije tijd graag met hem op stap. Ook houdt Femke wel van een feestje op zijn tijd en onderneemt zij graag dingen met vriendinnen, een lekker hapje eten of een festivalletje bijvoorbeeld. 


"Tijdens mijn eerste Google evenement werd gevraagd of alle vrouwen in de zaal wilden opstaan en om zich heen wilden kijken. Je zag dat er in die zaal ongeveer 5-10% vrouwen aanwezig waren. Vrouwen kijken niet alleen naar het technische aspect, maar voelen ook de emoties die gepaard gaan met een veranderingstraject of IT-transitie goed aan. Dit is een mooie aanvulling in de IT wereld. Ik hoop dan ook dat vrouwen steeds beter zullen worden vertegenwoordigt in de IT."


Nandi van der Horst - Marketing Coördinator 

Nandi is eind 2019 het Tech Bakery team komen versterken als Marketing Coördinator. In de jaren hiervoor heeft Nandi ook altijd op de marketingafdeling bij IT organisaties gewerkt. Begin 2020 besloot Tech Bakery zich meer op de zorgsector te focussen en hier is Nandi druk mee aan de slag gegaan. 


‘Ik ben opgegroeid met technologie en internet en ben hier altijd onwijs in geïnteresseerd geweest. Daarnaast heeft Marketing & Media altijd mijn interesse gehad. Rond mijn 21ste had ik mijn eerste baan in de IT en deed ik mijn deeltijd HBO studie Marketing. Voor mij was dit ‘the best of both worlds’ en sindsdien heb ik altijd in de IT branche gewerkt. Ik ben van mening dat er inderdaad weinig vrouwen in deze branche te vinden zijn, het is echt een mannenwereld. Al weet ik niet of ik dat zelf per se vervelend vind. Bij Tech Bakery is er een prettige verdeling tussen man en vrouw, maar bovenal zijn we gewoon een heel hecht team en hangt er een prettige werksfeer!’ aldus Nandi.


In de zomer trekt zij graag haar skeelers aan om door Almere een lekker stuk te skaten, tijdens de donkere kortere dagen is zij achter de playstation te vinden. Daarnaast gaat zij graag op stap met haar partner, vrienden en/of familie om lekker te eten & drinken en van muziek en gezelligheid te genieten.


Tech Bakery

Bij Tech Bakery hechten we belang aan diversiteit binnen de organisatie. Diversiteit maakt organisaties innovatiever. Alleen al vanuit economisch belang is het goed als er meer vrouwen in de IT zouden gaan werken. Nu is er al schaarste binnen heel veel IT-functies en dat wordt alleen maar groter in de toekomst. Daarnaast zijn de functies binnen de IT ook aan het veranderen, waarbij IT en business nu steeds meer gecombineerd wordt. Bij Tech Bakery is dit niet anders, functies als Cloud Consultant en Support Engineer vergen uiteraard technische kennis, maar daarnaast zijn andere eigenschappen als klantvriendelijkheid en creativiteit net zo belangrijk.

Nandi