Van ambitieuze stagiair naar professionele IT’er

Door - Nandi
16.06.20 01:28 PM

27 augustus 2018 begon zijn stage bij ons in Almere. Abdellah kijkt er met veel plezier op terug, vooral omdat stagiairs meestal ‘klusjes’ doen zoals wachtwoorden resetten en gebruikers aanmaken. In zijn geval mocht hij zijn input geven op echte praktijkcases en werd hij gelijk als volwaardige collega opgenomen in het support team van Tech Bakery. Tijdens zijn MBO-examen kon hij op die manier ook producten laten zien die hij voor bestaande cases als mogelijke oplossing bedacht had.

De huidige werkzaamheden

Klanten vooruit willen helpen is echt iets wat bij Abdellah past. Een mooi voorbeeld hiervan is dat hij recent een webinar heeft gehost samen met Laurens Huber, Cloud Consultant bij Tech Bakery. Dit webinar had als onderwerp “Corona en thuiswerken.” De technologie die er is mag dan wel zijn opgeleverd, maar klanten stellen het op prijs als er op een praktische manier wordt uitgelegd hoe je de online samenwerking, zowel op technisch als menselijk vlak, kunt verbeteren. Hoe behoud je bijvoorbeeld de teamspirit tijdens deze uitdagende Corona periode? En welke communicatiemiddelen zet je in, in welke situatie? Hoe start je een Google Hangouts meeting, of hoe werk je samen in één document? Het zijn allemaal praktijkgerichte vragen die Abdellah, samen met Laurens, voor klanten heeft beantwoord. Van klanten kreeg hij de opmerking dat zij het gevoel hadden dat hij dit al jaren deed. Eerst doel, dan pas technologie past bij hem en het uitleggen is iets wat in z’n aderen zit. Tijdens zijn dagelijkse werkzaamheden adviseert hij klanten, bijvoorbeeld met betrekking tot vragen rondom Google G Suite applicaties. Daarnaast zorgt hij met zijn collega’s in het team voor een aantal administratieve zaken, zoals het licentieproces en het op tijd verlengen van domeinnamen.

Op reis naar de toekomst
Abdellah houdt van op reis gaan. Zo besloot hij spontaan met zijn mountainbike naar Parijs te rijden. Dat bleek een fantastische ervaring. Hij is overigens niet alleen op een ‘stalen ros’ te vinden, maar is ook gek op paardrijden. Dagelijks zoekt hij met klanten ook het avontuur op en denkt hij in oplossingen of het bewandelen van andere paden. In de zorgsector moet er nu bijvoorbeeld gekeken worden naar hoe patiënt- en cliëntcontact vaker online kan plaatsvinden. Samen met zijn team helpt hij zorgverleners door testomgevingen in te richten die dit mogelijk maken. “Proberen is leren”, is hoe hij het verwoordt.

Zijn ambitie voor de toekomst? Hij wilt graag nog proactiever werken, bijvoorbeeld als Change Manager of Business Consultant. Abdellah houdt ervan om organisaties te laten groeien en het liefst face to face met mensen bezig te zijn. Hij is nu eenmaal graag op pad om anderen te laten bewegen.

Ook ambitie?
Tech Bakery heeft jarenlange ervaring op het snijvlak van de Zorg en informatietechnologie. Wij faciliteren nieuwe manieren van (samen)werken binnen zorgorganisaties. Wij beginnen bij het begin: eerst doel, dan technologie. Als je net zoals Abdellah begrijpt wat dit inhoudt dan zien we je wellicht terug als nieuwe collega.

Nandi